Ana Sayfa SGK Mali müşavirler aracılık sözleşmesi yaptığı firmaların kendi beyanname şifreleri ile beyanname gönderebilir...

    Mali müşavirler aracılık sözleşmesi yaptığı firmaların kendi beyanname şifreleri ile beyanname gönderebilir mi?

    503
    0
    Muhasebenin sevk ve idaresi, muhtasar beyanname, katma değer vergisi beyanname, sgk düzenleme ve beyanname gönderme konusunda sözleşme yaptık. Şirketin şifresi ile beyanname göndermek doğru olur mu?

    Mükellefler VUK 340 seri nolu Genel tebliğdeki şartları var ise Şirket adına Şifre alabilirler.

    Aldıkları şifre ile beyanname ve bildirimleri gönderebilirler.

    Meslek mensubu ile sözleşme yaparak da gönderebilirler.

    Doğru veya yanlış yorumu yapılamaz.

    Tercih mükellefindir.


    Zeytinyağı alım satım işiyle iştigal eden mükellef, SGK’dan emekli olan çiftçiden zeytinyağı alımı yapmaktadır. Müstahsil makbuzunda stopaj kesintisi bildirmeli midir? Kesinti olup/ olmaması halinde muhtasar beyanname aylık/3 aylık olarak mı bildirilecektir?

    Üreticiden alınan zirai ürünler için düzenlenecek Müstahsil makbuzunda % 4 GV stopajı yapılır.

    Yapılan stopaj Aylı Muhsgk ile beyan edilir.(GVK md.98)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKaradağ’da Mart ile Kasım arasında işsiz sayısı % 31.6 oranında arttı
    Sonraki İçerikIATA’nın raporlarına göre 2020 yılında hava kargo gelirlerinin 110,8 milyar dolara ulaşacağı öngörülmekte

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz