Ana Sayfa Muhasebe Mali Müşavir tek ortaklı limited şirketin hisselerini devir alabilir mi?

    Mali Müşavir tek ortaklı limited şirketin hisselerini devir alabilir mi?

    Unvan değişikliği yapan limited şirket için yeni imza sirküsü çıkarmak gerekir mi?

    585
    0

    Hizmet Akdi ile çalışan bir Mali Müşavir, tek ortaklı bir mali müşavirlik şirketinin hisselerini devir alabilir mi? Tek ortak olduğu için müdür olarak da atanmış olmak zorunda kalıyor, fakat imza sirküsü çıkarmayacak ve herhangi bir şekilde imza yetkisini kullanmamış olacak ve kullanmayacak.

    Ayrıca alacağı şirketin herhangi bir mükellefiyeti yok. Beyanname göndermeyecek ve alacağı mali müşavirlik şirketinin beyannamesini de başka bir Mali Müşavir üzerinden gönderecek, bu mesleki açıdan bir sorun teşkil eder mi? Konu ile ilgili bilgilendirme yapar mısınız?

    Düşündüğünüz şekilde bir işlem olmaz. Başkası üzerinden beyanname gönderme diye hizmet olmaz. Müşteri serbest çalışan meslek mensubu ile sözleşme yapmak zorundadır.

    Unvan değişikliği yapan limited şirket için yeni imza sirküsü çıkarmak gerekir mi?

    Konu kurumlara göre ayrı değerlenecek bir husustur. Mevcut sirkülere ek yapılması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİMMİB “Finansal Analiz Teknikleri” Ücretsiz Online Eğitim
    Sonraki İçerikEylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi %4,5 ve tavuk eti üretimi %7,8 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz