Ana Sayfa Duyurular Mali müşavir mükellefler ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükellefleri...

Mali müşavir mükellefler ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükellefleri de mücbir sebep hali kapsamında değerlendirilecek

661
0

ISMMMO

65 YAŞ ÜSTÜ OLAN veya KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNAN MESLEK MENSUPLARIMIZ HAKKINDA DUYURU

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sayfasında yayınlanan “Koronavirüs Salgınından Etkilenmeleri Nedeniyle Beyanları Uzatılarak Ödemeleri Ertelenen Mükellefler Hakkında Duyuru” başlıklı yazıda; Bakanlıkça yapılan çalışmalar kapsamında bir Genel Tebliğ hazırlandığı ve bu kapsamda mali müşavir mükellefler de dahil olmak üzere bilanço ve işletme hesabı esasına göre defter tutanlar ile serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükelleflerinin mücbir sebep hali kapsamında değerlendirildiği belirtilmiştir.

Duyuruda; 65 yaş ve üstü meslek mensuplarımız ile, kronik rahatsızlığı bulunan meslek mensuplarımız hakkında da; “İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge uyarınca 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma yasağı uygulaması çerçevesinde, 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefleri ile meslek mensupları açısından sokağa çıkma yasağının başladığı tarih ile sona ereceği tarih arasındaki dönemin mücbir sebep hali olarak kabul edilmesi ve bu döneme ilişkin olarak verilmesi gereken beyannameler ile bunlara istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi yasağın kalktığı tarihi takip eden 15’inci günün sonuna kadar uzatılması Bakanlığımızca uygun bulunmuştur.” denilmiştir.

Bu çerçevede; 65 yaş ve üstü meslek mensuplarımız ile, kronik rahatsızlığı bulunan meslek mensuplarımız açısından, yasak süresi de mücbir sebep hali kabul edilerek, bu süreye denk gelecek beyanname ve vergilerin süresi, yasağın kalktığı tarihi takip eden 15.günün sonuna kadar uzatılmıştır. Bu meslek mensuplarımızın; mücbir sebep sürecinde, sokağa çıkma yasağına riayet etmeleri kaydıyla, bulundukları ikametlerinden beyanname göndermeleri de ihtiyaridir.

Söz konusu duyuruya,

 https://www.gib.gov.tr/koronavirus-salginindan-etkilenmeleri-nedeniyle-beyanlari-

 uzatilarak-odemeleri-ertelenen-mukellefler

…adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Sağlıklı günler dileğiyle…

İstanbul SMMM Odası


Kaynak: İSMMMO Duyuru 24.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik18 yaşın altındakiler otellerde çalışabilir mi?
Sonraki İçerikDahilde İşleme Rejimi Kapsamında İzin ve Belgeler İçin Mücbir Sebeple Ek Süre Verildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz