Ana Sayfa Muhasebe Mali Mühür başvurusunun yapılamaması başvuru sırasında hata alınması halinde ne yapılması gerekiyor?

Mali Mühür başvurusunun yapılamaması başvuru sırasında hata alınması halinde ne yapılması gerekiyor?

2790
0
Mali Mühür başvurusunun yapılamaması başvuru sırasında hata alınması halinde ne yapılması gerekiyor?

Nevi değişikliği, tür değişikliği, birleşme, kısmi bölünme, devir, mali mührün bozulması, kaybolması, süresinin dolması vb. durumlarda Kamu Sertifikasyon Merkezine (http://www.kamusm.gov.tr) online yeni mali mühür başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Online başvuru esnasında hata alınması halinde;

Öncelikle 444 5 576 no.lu telefondan Kamu SM ile irtibata geçerek problemin ne olduğunu iletiniz. Sorun çözülmezse veya sorunun Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) kaynaklı olduğu bilgisi tarafınıza verilirse;

MERSİS bilgilerinizi kontrol ediniz. Kontrol edildiğinde “güncel” diyorsa ve bu bilgilerle başvuru yapmanıza rağmen hata alıyorsanız durum MERSİS ‘in son kullanıcısına gösterdiği bilgilerden FARKLI bilgileri KamuSM’ye web servisle iletmesinden kaynaklanmaktadır. MERSİS, KamuSM’ye web servisle güncel bilgilerinizi ilettiğinde başvuru yapabilirsiniz. Bunun için MERSİS ‘le görüşerek web servisle güncel bilgilerinizin iletilmesini talep ediniz.

MERSİS ‘te kaydı olmayan firmaların bilgileri başvuru sırasında vergi dairesinden alınmaktadır. Vergi dairesindeki yetkili bilgilerini kullanarak ya da vergi dairesindeki yetkili bilgilerinizi güncelleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

 


Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-Fatura Sistemine Dahil Olma Hakkında – Mali Mühür Edinme Nasıl olur?

E-FATURA Yabancılarda Mali Mühür Başvuru

Başvuru Aşamasında Tüzel veya Gerçek Kişi olarak sorun yaşanması halinde ne yapmalıyım?

 

Önceki İçerik7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu 13. Taksit Ödeme Dönemi Devam Ediyor
Sonraki İçerik7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu 6. Taksit Ödeme Dönemi Devam Ediyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz