Ana Sayfa Muhasebe Mal ihracı yapan firmanın ihraç sırasında gümrükte ürünün isminin değiştirilmesi sebebiyle KDV...

Mal ihracı yapan firmanın ihraç sırasında gümrükte ürünün isminin değiştirilmesi sebebiyle KDV iadesinde bir sorun olur mu?

657
0
Mal ihracı yapan firmanın ihraç sırasında gümrükte ürünün isminin değiştirilmesi sebebiyle KDV iadesinde bir sorun olur mu?

Alüminyum profil imalatçısı olan firmamız, bisiklet jantı yapan firmaya ihraç kayıtlı olarak alüminyum profil sattığında, ihraç kayıtlı alınan ürünün bisiklet jantı olarak çıkılması, ihracat esnasında GTİP kodunun değişmesi nedeniyle KDV iadesinde problem yaşar mıyız?

Esas olan ihraç kayıtlı olarak alınan malın aynen ihraç edilmesidir.
Problem yaşanıp yaşanmayacağı konusunda bilgimiz yok.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhracatta KDV iadesi alabilmek için yapılan ihracatın içeriğinin bir önemi var mıdır?

KDV iadesi için geriye dönük kaç yıl için başvuru yapabiliriz?

Serbest bölgelere yapılan satışlar için KDV iadesine başvurabilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikGelir vergisi mükellefleri işletme hesaplarına kayıtlı taşınmazı kayıtlarından çıkartmak için ne yapmalıdır?
Sonraki İçerikMükellefiyeti olmayan kişiden alacağımız yazar kasaya istinaden düzenleyeceğimiz gider pusulasında KDV ve stopaj hesaplanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz