Ana Sayfa Muhasebe Mal alışı yapan iki firma karşılıklı faturalandırma neticesinde mahsuplaşırsa yine de bankadan...

Mal alışı yapan iki firma karşılıklı faturalandırma neticesinde mahsuplaşırsa yine de bankadan havale ile bakiye ödemesi yapması gerekir mi?

763
0
Mal alışı yapan iki firma karşılıklı faturalandırma neticesinde mahsuplaşırsa yine de bankadan havale ile bakiye ödemesi yapması gerekir mi?

“X” tekstil firması “Y” tekstil firmasına makine ve teçhizat satıyor. Bunun karşılığında aynı “Y” firması ise “X” firmasına baskı tekstil isi yapıp faturasını düzenliyor. (Her iki firmanın ortağı ve yetkilisi aynı kişi) Bu durumda iki firma arasında herhangi bir banka para transferi ödeme işlemi gerçekleşmiyor. Bakiye mahsup edilip kalan tutar devrediyor. Banka ödemesi işlemi yapılması gerekli midir?

Cari hesap mahsuplaşması varsa banka işlemi gerekmez.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Geriye dönük dövizli cari hesap bakiyeleri için kur faturası kesilebilir mi?

Mutabık olmadığımız cari hesap kalanlarını nasıl kapatabilirim?

Cari hesap şeklinde çalıştığımız yurt dışı firmasından gelen alacağımızı Türk Lirasını koruma kanunu çerçevesinde %80’nini bozdurmalı mıyız?

 

 

Önceki İçerikHaftalık Para ve Banka İstatistikleri – 05.07.2019
Sonraki İçerikGeriye dönük e-Fatura kesilemediği takdirde gemi yüklemesi akşam saatlerinde ya da hafta sonu biterse ilk iş günü yeni bir e-Fatura düzenlenebilecektir. Bu durumda gemi beklemede kalır. Demuraj ve benzeri masraflar oluşur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz