Ana Sayfa Muhasebe Mal alış satışları dövizle veya dövize endeksli olabilir mi?

Mal alış satışları dövizle veya dövize endeksli olabilir mi?

2340
0

SORU

…Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara ilişkin malum güncel tebliğde şu soruma yanıt bulamadım. emtia ticareti yapan gerçek ve tüzel kişiler emtialarını döviz veya dövize endeksli olarak alım satım yapabilirler mi.? bir çok ithalat yapan firmamıza bu sorunun cevabını vermekte zorlanıyorum. odamızın bu konuda bir çalışması ve önerisi var mı? teşekkür ederim… (09.10.2018 16:08)

 

CEVAP

Türkiye’de yerleşik kişilerin; kendi aralarında akdedecekleri, iş makineleri dâhil taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan MENKUL( TİCARİ MAL ) satış sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırmaları mümkündür.Yukarıda belirtilen Tebliğ hükümlerine göre Dövize endeksli ticari mal satışı yapılabilecektir.


Kaynak: İsmmmo.org.tr – Danışmana soru-cevap bölümü
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


Dövizli Sözleşme, Kira Kontratı yasağı soru-cevap – 13 Eylül 2018

Döviz Cinsinden ve Dövize Endeksli Sözleşmeler için uygulanacak dolar kuru 3.77 oldu.

%100 İskontolu Olarak Düzenlenen Faturalarda KDV indirimi nasıl olur?

Dövizli yaptığım ürünü iade ettim. Kur farkı faturası kesmeme gerek var mı?

Kurumlar Vergisinde, Dövizli Taşıt Satışlarında Kur Farkı Dikkate Alınır mı?

Geçmiş tarihte kestiğimiz faturayı düzeltebilir miyim?

 

 

Önceki İçerikKimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?
Sonraki İçerikYurt Dışı Türk Firmalarında Çalışacak İşçiler: İş Sözleşmenizi Onaylatmayı Unutmayın!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz