Ana Sayfa Muhasebe Mahkeme kararına istinaden geçmiş döneme ait alacak aslı ve gecikme faizi için...

Mahkeme kararına istinaden geçmiş döneme ait alacak aslı ve gecikme faizi için fatura kesilir mi?

1359
0

Sigorta eksperi olan mükellefimiz bir sigorta şirketi ile alacak anlaşmazlığı dolayısı ile 2012 senesinde mahkemelik olmuştur. Yargıtay sonucu Aralık 2018 de icra yolu ile mükellefime ödenmiştir.

Gelen para borç aslı ve gecikme faizinden kapsamaktadır. Mükellefim söz konusu alacak için o dönem fatura kesmişti ancak iptal edilmişti. Bu durumda borç aslı ve gecikme faizi için kime nasıl fatura kesmeliyim?

(11.01.2019 12:06)

 

Alacak aslı ve alınan gecikme faizinin toplamı için Sigorta firmasına fatura düzenlenir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Gecikme Faizi, Gecikme Zammı Nedir?

 

Vergi Aylık Gecikme Zammı ve Faizi Oranları – 2019

 

Vergi gecikme zammı %2 oldu – 5 Eylül 2018

 

Vade farkı faturalarında gecikme hangi orana göre hesaplanır?

 

 

Önceki İçerikŞirket, aktifine kayıtlı aracını satarken faturayı hangi değere göre düzenler?
Sonraki İçerikKarşılığı olmayan çekler nasıl ispat edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz