Ana Sayfa SGK Mahkeme kararına istinaden geçmiş dönem sigorta bildirgelerine vermiş olduğumuz ek bildirgelere SGK...

Mahkeme kararına istinaden geçmiş dönem sigorta bildirgelerine vermiş olduğumuz ek bildirgelere SGK idari para cezası düzenleyebilir mi?

3028
0
Mahkeme kararına istinaden geçmiş dönem sigorta bildirgelerine vermiş olduğumuz ek bildirgelere SGK idari para cezası düzenleyebilir mi?

Mahkeme kararına istinaden geçmiş döneme fazla mesai sebebi ile ek bildirge verilmiştir. Bu ek bildirgeye istinaden tarafımıza idari para cezası düzenlenmiştir. SGK ile görüşmem de prim kazancını ilgilendiren tüm ek bildirgelerde idari para cezasının düzenleneceği bilgisi verilmiştir. Bildiğimiz kadarıyla Mahkeme kararına istinaden düzenlenen ek bildirgelerde idari para cezası düzenlenebilir mi?

Mahkeme kararında iade davasındaki usüldür o; Usulüne uygun yapılan işe iade başvurusu üzerine işçinin işe iade başlatılması halinde, işverenin işe davet tebligatının sigortalı tarafından alındığı tarihi takip eden ayın sonuna kadar; işçinin işe iade alınmaması halinde ise işçinin işe iade için yapmış olduğu başvuru tebligatının işverence alındığı tarihi takip eden ayın sonuna kadar tahakkuk eden primlerin ödenmesi halinde, yasal süresi içinde ödenmiş sayılacak ve gecikme cezası/gecikme zammı uygulanmayacaktır.

İşe iade kararına istinaden düzenlenen ek aylık prim ve hizmet belgelerinin ve işten ayrılış bildirgesinin iş yerinin işlem gördüğü Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne bir dilekçeyle ve bu dilekçeye mahkeme kararı ile işçinin ve işverenin yapmış olduğu bildirimlere ilişkin tebligatların birer nüshasını da eklenerek sunulması gerekmektedir. Yargı mercilerince verilen kararlara istinaden, sonradan ödenen fazla mesai ücretinin ücreti dışı olarak değerlendirilmesi halinde hizmet akdi de sona ermesi halinde en son ayın kazancına dahil edilmesi gerekmekte, fakat Kurum ve teamüllerde fazla mesai ücreti ücretler başlığı altında yer aldığından, Kurum bu ödemeleri hak edilen aya mal ederek tahakkukunu bu yönde yapmaktadır. Bu da işverenlere geçmişe dönük tahakkukun yapıldığı her ay için idari para cezası anlamına gelmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yasal süresinden sonra düzenlenen SGK bildirgeleri elden mi verilecek?

Emekli çalışanımızı aylık hizmet bildirgesinde normal çalışan olarak bildirdik, bildirgemizi nasıl düzelteceğiz?

Geçmiş aylara ait SGK teşviklerinden düzeltme bildirgesi vererek yararlanabilir miyiz?

 

Önceki İçerikUluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi – Mayıs 2019
Sonraki İçerikSıcaklık ve Atmosfer (NASA / Evreni Keşfetmek)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz