Ana Sayfa Muhasebe Mahkeme kararına istinaden 2 yıl sonra ödenen kıdem tazminatı gider yazılabilir mi?

Mahkeme kararına istinaden 2 yıl sonra ödenen kıdem tazminatı gider yazılabilir mi?

1598
0

İşten sözleşmesini feshederek mahkemelik olan işçiye mahkeme kıdem ve diğer fazla mesai yıllık izin gibi ücretlerin ödenmesine hükmetmişse geçmiş yılda davalık olunan bu gider 2 sene sonra karara bağlanıp ödenmişse giderleştirilebilir mi? Burada ücret niteliğinde görülüp bordrolama yapılmalı mıdır? Ödenen net tutar mı giderleştirilmelidir? Muhtasar ve Sgk bildiriminde beyannameler (ayrı ayrı beyan edilmektedir.) düzeltilecek midir? Düzeltilecekse işçinin çıktığı dönemde mi yoksa ödemenin yapıldığı son bildirimde mi bu işlem düzeltilmelidir? Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

 

Ödemenin yapıldığı ay/yıl da brüt tutarı ile bordro düzenlenir. Bordro sonucu muhtasar beyanname ile beyan edilir. Ödenen gecikme zammı veya ceza varsa KKEG olarak kabul edilir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Suudi Arabistan’da İşçi Olarak Çalışmış Biri Türkiye’ye Dönmeden Önce Primlerini Ve Kıdem Tazminatını Hangi Şartlarda Alabilir?

 

Sözlü İstifa Eden İşçinin Kıdem ve İhbar Tazminat Alma Hakkı Var mı?

 

İşveren Mahkemenin İşe İade Kararını Kaç Gün İçinde Uygulamak Zorundadır?

 

İş Akdi Feshedilen İşçilere Ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatlarına Ait Damga Vergileri Hangi Dönemde Beyan Edilip Ödenmelidir?

 

 

Önceki İçerikVergi dava açma süreleri?
Sonraki İçerikİşletme defterlerine tahakkukla gelir veya gider kayıt edebilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz