Ana Sayfa Duyurular Madeni Yağlar ve Mineral Yakıtlar sektörün’de 2021 yılı Ocak ayında toplam 363,4...

Madeni Yağlar ve Mineral Yakıtlar sektörün’de 2021 yılı Ocak ayında toplam 363,4 milyon $ ihracat yapıldı

732
0

Madeni Yağlar ve Mineral Yakıtlar sektörü 2021 yılı Ocak ayı ihracatımıza baktığımızda toplam 363,4 milyon $ ihracat yaptığımız görülmektedir. En yüksek ihracat %35,4 pay ve yaklaşık 129 milyon $ ihracat ile 271019430011 – Motorin grubunda gerçekleşmiştir.
Ocak ayında Uçak Benzini, Kerosen-Jet Yakıtı, Gaz Yağı, Tabii Bitümen ve Tabii Asfalt gibi 51 ürün grubunda ihracatımız bulunmamaktadır.

Ülkelere göre Madeni Yağlar ve Mineral Yakıtlar Sektörü 2021 yılı Ocak ayı ihracatına baktığımızda toplamda 135 ülkeye ihracat yapıldığı görülmektedir. En çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Lübnan, İtalya, Nijerya, İspanya ve Yunanistan’ dır.
Toplam 363,4 milyon $’ lık ihracatın %20’ si 72,1 milyon $ ile Lübnan’ a yapılmış, en çok 271019430011 – Motorin G.T.İ.P. numaralı ürün ihraç edilmiştir.
Lübnan’ dan sonra sırası ile ülkelere yapılan ihracat ise; %14’ lük pay ile yaklaşık 50 milyon dolarlık ihracat İtalya’ ya, %11’ lik pay ile 40,1 milyon dolarlık ihracat Nijerya’ ya, %7’ lik pay ile yaklaşık 27 milyon dolarlık ihracat İspanya’ ya, yine %7’lik pay ile yaklaşık 24 milyon dolarlık ihracat Yunanistan’ a gerçekleşmiştir. İlk 5 ülkeye yapılan ihracat, toplam ihracatın yaklaşık olarak %59’ una tekabül etmektedir.


Kaynak: İKMİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapıldı 20.02.2021
Sonraki İçerikBinek araçlara ait lastik harcamaları gider kısıtlamasına tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz