Ana Sayfa Duyurular Madeni Yağlar ve Mineral Yakıtlar sektöründe 2021 yılı Mayıs ayında toplam 572,2...

Madeni Yağlar ve Mineral Yakıtlar sektöründe 2021 yılı Mayıs ayında toplam 572,2 milyon $ ihracat yapıldı

384
0

MADENİ YAĞLAR VE MİNERAL YAKITLAR SEKTÖRÜ MAYIS 2021 İHRACATI

Madeni Yağlar ve Mineral Yakıtlar sektörü 2021 yılı Mayıs ayı ihracatımıza baktığımızda toplam 572,2 milyon $ ihracat yaptığımız görülmektedir. En yüksek ihracat %30 pay ve 171,7 milyon $ ihracat ile 271012450011 – Kurşunsuz Benzin 95 Oktan grubunda gerçekleşmiştir. Mayıs ayında Uçak Benzini, Blown, Kerosen – Jet Yakıtı, Gaz Yağı, Tabii Bitümen, Tabii Asfalt gibi 48 ürün grubunda ihracatımız bulunmamaktadır.

Ülkelere göre Madeni Yağlar ve Mineral Yakıtlar Sektörü 2021 yılı Mayıs ayı ihracatına baktığımızda toplamda 125 ülkeye ihracat yapıldığı görülmektedir. En çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Hollanda, Malta, Ukrayna, Nijerya ve Belçika’ dır.

Toplam 572,2 milyon $’ lık ihracatın %13’ ü 75,2 milyon $ ile Hollanda’ ya yapılmış, en çok 271012450011 – Kurşunsuz Benzin 95 Oktan G.T.İ.P. numaralı ürün ihraç edilmiştir. Hollanda’ dan sonra sırası ile diğer ülkelere yapılan ihracat ise; %10’ luk pay ile 56 milyon dolarlık ihracat Malta’ ya, %9’ luk pay ile 54 milyon dolarlık ihracat Ukrayna’ ya, %8,4’ lük pay ile 47,8 milyon dolarlık ihracat Nijerya’ ya, %7,6’ lık pay ile 43,7 milyon dolarlık ihracat Belçika’ ya gerçekleşmiştir. İlk 5 ülkeye yapılan ihracat, toplam ihracatın yaklaşık olarak %48’ ine tekabül
etmektedir.


Kaynak: İKMİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUzlaşma Hükümlerine Göre Kesinleşen Alacaklar için yapılandırmanın faydası ne olacak?
Sonraki İçerikBelediyeler Ve Bunlara Bağlı Kamu Tüzel Kişiliğini Haiz Kuruluşlarca Talep Edilebilecek Taksit Sayısı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz