Ana Sayfa Vergi Maden işletmeciliği ruhsatı olan firmalar e-irsaliye kullanmak zorunda mıdır?

    Maden işletmeciliği ruhsatı olan firmalar e-irsaliye kullanmak zorunda mıdır?

    497
    0
    Faaliyet konusu başka yerde sınıflandırılmamış diğer madencilik ve taşocakçılığı olan şirketin e-irsaliye ye geçme zorunluluğu 01.07.2020 de başlar mı? Ayrıca e-fatura, e-arşiv ve e-defter durumu nasıl olması gerekir?

    4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanunu kapsamında düzenlenen işletme ruhsatı/sertifikası sahipleri ve işletme ruhsatı/sertifikası sahipleri ile yaptıkları sözleşmeye istinaden maden üretim faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişi mükellefler 1 Temmuz 2020 itibariyle uygulamaya dahil oldular. Aynı zamanda da e-fatura uygulamasına geçtiler e- defter için diğer kriterlerin oluşup oluşmadığına bakmak gereklidir.


    Bilançodan işletmeye geçmek için 01 Ocak’tan itibaren elektronik ortamda yapacağımız başvurular haricinde başka bir işlem yapmamız gerekir mi?

    Defter beyan sisteminde işletme defterinizi aktif etmelisiniz. Başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMilli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete’de Yayınlandı 6.01.2021
    Sonraki İçerikKGF desteğinde borçsuzluk şartı 1 Temmuz 2021’e uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz