Ana Sayfa Dünya Macaristan’da tüketici fiyatları Aralık ayında %4,0 ve 2019 yılında ortalama %3,4 arttı

Macaristan’da tüketici fiyatları Aralık ayında %4,0 ve 2019 yılında ortalama %3,4 arttı

616
0

Macaristan’da tüketici fiyatları Aralık ayında %4,0 ve 2019 yılında ortalama %3,4 arttı

Macaristan İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Macaristan’da tüketici fiyatları Aralık 2019’da bir önceki yıla göre ortalama %4,0 daha yüksekti. Son 12 ay boyunca alkollü içecekler ve tütün, motor yakıtları ve gıda için önemli fiyat artışları ölçüldü. 2019 yılında tüketici fiyatları bir önceki yıla göre ortalama %3,4 oranında arttı.

Gıda fiyatları %5,9 oranında artarken, diğer et ürünlerinin fiyatı %13.2, şeker fiyatları %12,2 ve mevsimsel gıda ürünleri (patates, taze sebze ve meyveler) fiyatı %8,3 arttı. Alkollü içecek ve tütün fiyatları ortalama %8,4, tütün fiyatları %12,3 artmıştır. Elektrik, gaz ve diğer yakıtlar %0.6 olurken, odun fiyatı % 5,9 daha pahalıydı. Motor yakıtlarının fiyatı ise % 7,7 daha yüksekti.


Kaynak: Macaristan İstatistik Ofisi / Link: https://www.ksh.hu/docs/eng/xftp/gyor/far/efar1912.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE- Arşiv uygulamasına dahil olanlar E- fatura uygulamasına dahil olmak zorunda mıdır?
Sonraki İçerikMobil uygulamalar üzerinden defter beyan sistemime gelir ve gider belgesi girilebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz