Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ltd.Şti. ortağı emekli olduktan sonra SGDP ödeyecek mi?

Ltd.Şti. ortağı emekli olduktan sonra SGDP ödeyecek mi?

926
0

Limited şirket ortağı ve müdürü kendi şirketinden huzur hakkı almaktadır aynı zamanda başka bir şirkette 4/a’lı olarak sigortalıdır, çalışma süresi dolmuş ve 4/a statüsünden emekli olacaktır. Emekli olduktan sonra şirket müdürlüğü ve ortaklığı devam edeceğinden sigortalılık statüsü ne şekilde olacaktır, şirket gelirinden (huzur hakkı) ya da emekli maaşından SGDP pirimi kesintisi olacak mı? yoksa Sgk yönünden yükümlülüğü sonlanmakta mıdır?

 

5510 sayılı Kanunda 6663 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik sonucu 4/1-(b) kapsamında çalışanlar hakkında 1.3.2016 tarihinden itibaren sosyal güvenlik destek primi uygulamasına son verildiğinden, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce iştirakçi veya sigortalı olanlar, vazife malullüğü, malullük ve yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlar ve bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edenler yönünden 1.3.2016 tarihinden itibaren söz konusu çalışmaları sigortalı çalışma olarak değerlendirilmeyecek ve aylıklardan sosyal güvenlik destek primi kesintisi yapılmayacağı gibi aylıkları da kesilmeyecektir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAnonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?
Sonraki İçerikİş kazası sonucunda vefat eden çalışanın çocuklarına şirket tarafından yapılacak yardımlar gider olarak yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz