Ana Sayfa TTK LTD. ŞTİ. Müdürlerinin Yükümlülükleri Nelerdir?

    LTD. ŞTİ. Müdürlerinin Yükümlülükleri Nelerdir?

    1231
    0

    LTD.ŞTİ. MÜDÜRLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ NELERDİR?
    Limited şirketlerde müdürler ve yönetimle görevli kişiler özen ve bağlılık yükümü, rekabet yasağı hakkındaki yükümlülükleri;
    1- Ltd. Şti. müdürleri ve yönetimle görevli kişiler, görevlerini tüm özeni göstererek yerine getirmek ve şirketin menfaatlerini, dürüstlük kuralı çerçevesinde, gözetmekle yükümlüdürler.
    2- Şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemiş veya diğer tüm ortaklar yazılı olarak izin vermemişse, müdürler şirketle rekabet oluşturan bir faaliyette bulunamazlar. Şirket sözleşmesi ortakların onayı yerine ortaklar genel kurulunun onay kararını öngörebilir.
    3- Müdürler de ortaklar için öngörülmüş bulunan bağlılık borcuna tabidir.
    4- Müdürler ortaklara eşit şartlar altında eşit işlem yaparlar.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSGK işyeri tescili şirket kuruluşunda otomatik olarak yapılacak
    Sonraki İçerikYabancı Sicile Kayıtlı Türk Gemilerinin İşlemleri Nasıl Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz