Ana Sayfa TTK Ltd.Şti.’lerde Esas Sermaye Payı Ortaklar Arasında Devredilebilir mi?

    Ltd.Şti.’lerde Esas Sermaye Payı Ortaklar Arasında Devredilebilir mi?

    1282
    0

    1- LTD.ŞTİ.’LERDE ESAS SERMAYE PAYI ORTAKLAR ARASINDA DEVREDİLEBİLİR Mİ?
    1.1- Esas sermaye payının şirketçe iktisabına ilişkin 612’nci maddenin ikinci fıkrasında öngörülen hâller dışında, esas sermaye payı, ortaklar arasındaki devirler de dâhil olmak üzere devredilebilir ve miras yoluyla geçer.
    1.2- Esas sermaye pay senetleri ispat aracı şeklinde veya nama yazılı olarak düzenlenir. Ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerinin, ağırlaştırılmış veya bütün ortakları kapsayacak biçimde düzenlenmiş rekabet yasağının ve şirket sözleşmesinde öngörülmüş önerilmeye muhatap olma, ön alım, geri alım ve alım haklarının, bu senetlerde açıkça belirtilmesi gereklidir.

    2- PAY DEFTERİ NEDİR? NE AMAÇLA KULLANILIR?
    Limited Şirket, esas sermaye paylarını içeren bir pay defteri tutar. Ortakların, adları, adresleri, her ortağın sahip olduğu esas sermaye payının sayısı, esas sermaye paylarının devirleri ve geçişleri itibarî değerleri, grupları ve esas sermaye payları üzerindeki intifa ve rehin hakları, sahiplerinin adları ve adresleri bu deftere yazılır.

    ***Ortaklar pay defterini inceleyebilir.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikÇek Muhatabının İflası Halinde Çek Hamilinin Hakları Nelerdir?
    Sonraki İçerikGümrük İşlemleri Hızlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz