Ana Sayfa Muhasebe Ltd.Şti. kuruluşu sırasında tasdik edilen ancak kullanmak istemediğimiz müdürler kurulu karar defterini...

Ltd.Şti. kuruluşu sırasında tasdik edilen ancak kullanmak istemediğimiz müdürler kurulu karar defterini iptal ettirebilir miyiz?

1110
0

Limited şirket kuruluş tescili sırasında ito birimi, diğer mecburi defterlerle beraber müdürler kurulu karar defteri de tescil etmiş. Fakat bu defter hiç kullanılmayacak. Yine de açılış ve kapanış tasdiki yaptırmak zorunda mıyız?

Kanun gereği bu defter kullanılacak defterler arasında sayılmış olup diğer defterlere yapılan işlemlerin yapılması gerekmektedir. Kuruluş sırasında ticaret sicili müdürlüğüne dilekçe vererek biz bu defteri istemiyoruz denilseydi muhtemelen tasdik edilmeyecekti.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Noterlerin yapacağı defter tasdik şerhleri defterin ilk sayfasına mı yapılır?

 

Tasfiye halindeki şirketler için defter tasdiki nasıl yapılır?

 

Defter tasdik bilgilerini Gib’e girmek zorunda mıyız?

 

Defter tasdiki için esnaf odası kaydı zorunlu mu?

 

 

Önceki İçerik2019 Yılı için vergiden istisna edilen günlük yemek kartı bedeli nedir?
Sonraki İçerikTürkiye’de şube açan Alman firma Türkiye’de defter tasdiki yapacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz