Ana Sayfa Muhasebe LTD ŞTİ kar dağıtımında vergiden istisna edilen güncel tutar nedir?

LTD ŞTİ kar dağıtımında vergiden istisna edilen güncel tutar nedir?

1300
0

Ltd. Şti. olarak 2015, 2016, 2017 yıllarının karını 2019’da dağıtmak istiyorum. Ortaklara düşen karın yarısı muaf kalan yarısı da istisna tutarını aşıyorsa 2020 mart ayında beyan edecek. Şu anki güncel istisna tutarı nedir?

 

“yarısı muaf kalan yarısı da istisna” diye bir uygulama olmaz. 193 sayılı GVK 22. maddesine göre Kişilerin şirketlerden elde ettikleri kar paylarının yarısı GV den istisna edilmiştir.

İstisna sonrası kalan tutar GVK 86. maddesindeki koşullara göre belirlenen 2018 için 34.000 TL beyan sınırını aşması halinde yani kar payının yarısı 34.001 olması halinde tamamı MSİ olarak beyan edilir. Kar dağıtıma bağlı olarak şirket tarafından Kesilen % 15 GV hesaplanan yıllık GV den mahsup edilir. 2019 yılı için 2020’de beyan sınırı 40.000 TL’dir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısmi kar dağıtımına engel bir durum var mıdır?

 

Ortak hissesini devir etmeden önce kar dağıtımı yapmak zorunda mı?

 

Yabancı Şirket Ortağına Kar Dağıtımında Tevkifat Oranı Nasıl Hesaplanır?

 

Kar dağıtımı yapmayan şirketler yasal yedek akçe ayırmak zorunda mıdır?

 

Dövizle kar dağıtımı yapabilir miyiz?

 

Yabancı Mükelleflerden Kar dağıtım stopajı kesilir mi?

 

Stopaj ödemeden kar dağıtımı yapabilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikI. Dünya Savaşı Öncesi İmparatorluklar (Dünya Tarihi / Yakın Tarih (20. Yüzyıl))
Sonraki İçerikİşe iade davası nedeniyle ödenen paranın faiz kısmını gider yazabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz