Ana Sayfa TTK LTD.ŞTİ.’den Haksız Yere Alınan Kar Payları Geri Verilir mi?

    LTD.ŞTİ.’den Haksız Yere Alınan Kar Payları Geri Verilir mi?

    1214
    0

    1- LTD.ŞTİ.’LERDE ESAS SERMAYE VE EK ÖDEMELERE FAİZ VERİLİR Mİ?
    Esas sermayeye ve ek ödemelere faiz verilemez. Şirket sözleşmesiyle hazırlık dönemi faizi ödenmesi öngörülebilir. Bu hâlde anonim şirketlere ilişkin hükümler uygulanır.

    2- LTD.ŞTİ.’DEN HAKSIZ YERE ALINAN KAR PAYLARI GERİ VERİLİR Mİ?
    2.1-
    Haksız yere kâr almış olan ortak ve müdür bunu geri vermekle yükümlüdür.
    2.2- İyiniyetli oldukları takdirde ortak veya müdürün haksız alınan kârı geri verme borcu, şirket alacaklılarının haklarını ödemek için gerekli olan tutarı aşamaz.
    2.3- Şirketin haksız alınan kârı geri alma hakkı, paranın alındığı tarihten itibaren 5 yıl, iyi niyetin varlığında 2 yıl sonra zamanaşımına uğrar.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKDV’nin İndirilebilmesi İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
    Sonraki İçerikİmalat Artıklarının (Fire) Hurda Olarak Satışında, Alışta Yüklenilen KDV İndirim Konusu Yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz