Ana Sayfa Vergi Lpg’de KDV ve ÖTV Oranlarında Değişiklik!!!

    Lpg’de KDV ve ÖTV Oranlarında Değişiklik!!!

    1390
    0

    Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına ve Bazı Mallarda Uygulanan Özel Tüketim Vergisinin Belirlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı.

    28.07.2017 tarihli ve 30137 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2017/10468 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile; Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (L.P.G.)’nın motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılacak olanları (oto gaz) hariç olmak üzere sanayide ve konutlarda kullanılmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan “LPG Dağıtıcı Lisansı”nı haiz olanlarca teslimi ile bunlardan satın alanların sonraki safhalardaki tesliminde Katma Değer Vergisi oranı %18’den %8’e indirilmiş ve 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listedeki mallardan L.P.G., bütan ve propanın ÖTV tutarları yeniden belirlenmiştir.

    Bakanlar Kurulu Karar Metnini incelemek için tıklayınız.

    Kaynak: Resmi Gazete (28.07.2017 – 30137)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Temmuz Ayında En Fazla İhracat Yapılan Ülke Almanya Oldu!
    Sonraki İçerik2017 Yılı Temmuz Ayında 12 Milyar USD İhracat, 21 Milyar USD İthalat Yapıldı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz