Ana Sayfa Vergi Lokanta, pastane ve kıraathaneler KDV indiriminden faydalanır mı?

    Lokanta, pastane ve kıraathaneler KDV indiriminden faydalanır mı?

    2927
    0

    Lokanta, pastaneler, kıraathanelerin yaptığı yemek servisi, börek pide, cay satışı için uygulayacağı KDV oranı %1 midir?

    KDV Ekli II Sayılı listenin

    B) DİĞER MAL VE HİZMETLER “Bölümünün 24’üncü sırası YEME, İÇME HİZMETLERİ:

    Kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler için % 1 KDV oranı uygulanır. (Bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç),

    31/07/2020 Günü yayınlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararında KDV İndirimi:

    Geçici Madde 6-f = Kuru temizleme, çamaşırhane, giyim eşyası ve diğer tekstil ürünlerini ütüleme hizmetlerinde KDV oranı % 8 e düşürülmüştür. Burada geçen ‘çamaşırhane’ den kasıt çamaşır yıkama hizmeti mi yoksa çamaşırhanedeki ürünleri ütüleme hizmeti mimdir?

    KDV oranı indirilen hizmet “ütüleme” dir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMuhtasar sgk prim beyannamesinde sadece sgk prim bildirgesini gönderebilir miyiz?
    Sonraki İçerikE-fatura yerine kâğıt fatura kesilirse KDV’yi indirebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz