Ana Sayfa Muhasebe Lokanta işletmelerinde stoklar hangi hesapta takip edilir?

    Lokanta işletmelerinde stoklar hangi hesapta takip edilir?

    2340
    0

    Hamburger satışı yapan bir Ltd kurmuş bulunmaktayım. Burada gıda alışlarını 150 hesap pişirme ve mutfak işçisi 720 garsonları da 740 hesapta mı takip etmeliyim?

    Lokanta işletmelerinde stoklar 150 hesap da takip edilir.

    Giderler ise 740-760-770-780 hesaplarda takip edilir.

    İmalat ile ilgili giderler 740 hesap da alt hesaplar kullanılarak kayıt yapılır.

    740 hesap kullananlar 710-720-730 hesapları kullanamaz.

    Şirketlerde bazı durumlarda hizmet faturasını erkenden kesip (12 aylık bakım ft) bu faturanın tamamı üzerinden hesaplanan kdv’yi kdv beyannamesi ile beyan ederken gelir gerçekleşmediği için gelecek aylara ait gelirler hesabından her ay çekilmek suretiyle gelir kaydediyoruz. 120-380-391 her ay ise 380-600 şeklinde. Şahıs firmalarında (defter beyan) da bu işlemi yapabilir miyiz?

    Defter beyan sisteminde düzenlenen fatura; düzenlendiği tarihte kayıtlara alınır.

    Başka yöntemler ile kayıt yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOtomobil üretimi Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %20,5 oranında daraldı
    Sonraki İçerikİBB; taksici, servisçi ve turizm taşımacılarının mağduriyetini gidermek için iki yeni karar aldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz