Ana Sayfa İstatistik Litvanya’da ekonomideki brüt kazanç %2,2 arttı

Litvanya’da ekonomideki brüt kazanç %2,2 arttı

566
0

Litvanya’da ekonomideki brüt kazanç %2,2 arttı

Litvanya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Litvanya’da, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde, toplam aylık brüt kazanç (işçi vergisinden önce) tüm ekonomideki (bireysel işletmeler hariç) 1,317.6 Euro oldu ve 2019 yılının II. Çeyreğine kıyasla %2,2 oranında arttı. Bu artış kamu sektöründe aylık ortalama brüt kazanç 1,371.3 Euro (%2,3 arttı), özel sektörde ise -1.294 Euro (%2,2 arttı) olarak gerçekleşti.

2019 yılının üçüncü çeyreğinde, su temini, kanalizasyon, atık yönetimi ve ıslah faaliyetleri, bilgi ve iletişim, finans ve sigorta faaliyetleri, elektrik, gaz, buhar ve enerji hariç birçok ekonomik faaliyette tüm ekonomide ortalama brüt aylık kazanç artışı gözlenmiştir.

Genel olarak ekonomideki ortalama net aylık kazanç (işçi vergisinden sonra) 834,3 Euro oldu ve 2019 yılının II. çeyreğine kıyasla %2 oranında arttı.

2019 yılının üçüncü çeyreğinde gelir artış, iş günü sayısı, mevsimsel dalgalanma ve diğer nedenlerin artışından etkilenmiştir.


Kaynak: Litvanya İstatistik Kurumu / Link: https://osp.stat.gov.lt/informaciniai-pranesimai?articleId=6945663
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYabancı çalışanların denetlenmesi hangi kurum tarafından yapılır?
Sonraki İçerikDaimi veya muvakkat vazife halinde yolda veya vazifeye başlamadan vefat edenlerin harcırahı ne olur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz