Ana Sayfa Dünya Litvanya’da doğrudan yabancı yatırım %20,8 arttı

Litvanya’da doğrudan yabancı yatırım %20,8 arttı

685
0

Litvanya’da doğrudan yabancı yatırım %20,8 arttı

Litvanya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, 2019’un üçüncü çeyreğinde, Litvanya’daki doğrudan yabancı yatırım akışı (DYY) 573,1 milyon Euro olarak gerçekleşti ve 2018’in ilgili dönemine kıyasla %20,8 arttı. Yatırımlar toplam DYY’nin %73,2’sini (419,7 milyon Euro) oluşturdu. En büyük yatırım girişi Lüksemburg (143,7 milyon Euro), İsveç (126,1 milyon Euro) ve Polonya’dan (121 milyon Euro) geldi. En büyük negatif yatırım akışı Hong Kong (eksi 46.4 milyon Euro) ve Avustralya’dan (eksi 34.8 milyon Euro) geldi. Faaliyet açısından en büyük yatırım girişleri imalat şirketlerine (212 milyon Euro), finansal ve sigortacılık faaliyetlerinde bulunan şirketlere (141 milyon Euro), en büyük olumsuz akışlar ise profesyonel, bilimsel ve teknik faaliyetlerde bulunan şirketlere yapıldı (eksi 18,2 milyon Euro).

Yerleşik olmayan yatırımlardan elde edilen doğrudan yabancı yatırım geliri, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık %14,5 düşüşle 496 milyon Euro olarak gerçekleşti. DYY gelirinin en büyük payı yeniden yapılan yatırımlardan oluşmaktadır.

Litvanya’daki kümülatif DYY 30 Eylül 2019 itibariyle 18,2 milyar Euro ya da GSYİH’nin %38,2’sini buldu. Kişi başına düşen DYY ortalama 6.509 Euro’dur (30 Eylül 2018 itibariyle – 6.088 Euro). Litvanya’daki en büyük DYY İsveç (3,1 milyar Euro), Estonya (3 milyar Euro) ve Hollanda’dan (2,5 milyar Euro) geldi. 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle finansal ve sigortacılık faaliyetlerinde bulunan şirketler ağırlıklı olarak İsveç ve Estonya’dan gelen yatırımlarla finanse edildi.


Kaynak: Litvanya İstatistik Kurumu / Link: https://osp.stat.gov.lt/informaciniai-pranesimai?eventId=228461
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBünyesinde bağımlı mali müşavir çalıştıran firmalar beyannamelerini kendileri gönderebilmeleri için yasal hadleri aşması gerekmekte midir?
Sonraki İçerikGMSİ beyannamesinde kardeşimize ait sigorta primlerini indirim konusu yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz