Ana Sayfa Duyurular Lisanssız elektrik üretim tesisini kimler kurabilir?

Lisanssız elektrik üretim tesisini kimler kurabilir?

649
0
Elektrik abonesi olan her gerçek veya tüzel kişi lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu kişilerin kendi uhdelerinde en az bir tüketim tesisi, yani aboneliği bulunması gerekir. Aboneliği olmayan kişiler, lisanssız elektrik üretim tesisi kuramaz.

Lisanssız elektrik üretim tesisi kurmak için nereye başvuru yapmak gerekir?

Lisanssız elektrik üretim ilgisine göre üretim tesisinin kurulacağı bölgedeki dağıtım şirketine ya da dağıtım lisansı sahibi Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne yapılır.

Lisanssız rüzgar enerjisi başvuruları için izlenecek yol haritası nedir?

Lisanssız rüzgar enerjisi santralları başvuruları için izlenecek yol haritasına http://www.yegm.gov.tr/yenilenebilir/document/lisanssiz_akis_semasi.pdf web adresinden ulaşılabilir.


Kaynak: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı – Sıkça Sorulan Sorular
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPersonel çalıştıran ve 3 aylık olarak muhtasar beyannamesi veren mükellefler muhtasar ve prim beyannamesini aylık olarak mı beyan edeceklerdir?
Sonraki İçerikBirden fazla işverenden ücret geliri elde edenler beyanname verirken hangi ücret gelirlerini beyannamelerine dâhil etmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz