Ana Sayfa Vergi Lisans ve Gayrimaddi Hak Edinimi de KDVden İstisna

    Lisans ve Gayrimaddi Hak Edinimi de KDVden İstisna

    3299
    0

    Yatırım teşvik belgesi kapsamında artık lisans ve gayrimaddi hak edinimi de KDV den istisna…
    Bilindiği üzere, “2012/3305 Sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” gereğince; Teşvik  belgesi  kapsamında  yatırım  harcaması olarak  kabul  edilen  marka, lisans, know-how gibi gayrimaddi haklara ilişkin harcamalar, teşvik belgesinde kayıtlı toplam sabit yatırım tutarının yüzde ellisini aşmamak şartıyla desteklenmektedir.

    Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 13/d maddesine göre, teşvik belgesi sahibi mükelleflere belge kapsamında makine ve teçhizat teslimleri KDV den istisnadır.

    Daha önce makine ve teçhizat niteliğinde olmayan lisans, yazılım, bilgisayar programı ve benzeri gayrimaddi haklara teşvik belgesi eki listede yer verilse de bunların ediniminde KDV istisnası uygulanmamaktaydı.

    Son değişiklikle 27.01.2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, belge sahibi mükelleflere yazılım ve yukarıda yer verilen diğer gayrimaddi hak satış ve kiralamaları da KDV den istisna tutulmaktadır.

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikÇalışma Dosyası Nedir?
    Sonraki İçerikZirai Kazanç Ölçüleri İle Verginin Tespiti Nasıl Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz