Ana Sayfa Duyurular Linyit üretimi Kasım ayında 5 milyon 861 bin 210 ton olarak gerçekleşti

Linyit üretimi Kasım ayında 5 milyon 861 bin 210 ton olarak gerçekleşti

480
0

Katı Yakıtlar, Kasım 2020

Taşkömürü üretimi Kasım ayında 106 bin 711 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü satılabilir üretimi Kasım ayında önceki yılın aynı ayına göre %6,6 artarken, bir önceki aya göre %1,9, Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %12,7 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi Kasım ayında 363 bin 904 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre %1,6, bir önceki yılın aynı ayına göre %0,3 ve Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,1 azaldı.

Taşkömürü ithalatı 3 milyon 795 bin 686 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü ithalatı Kasım ayında bir önceki aya göre %10,8, Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,4 artarken, önceki yılın aynı ayına göre %6,2 azaldı.

Taşkömürü koku ithalatı önceki yılın aynı ayına göre %171,1, Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %10,3 artarken bir önceki aya göre %42,8 azaldı.

Ocak-Kasım döneminde üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti
Üretimin teslimatları karşılama oranı(2) Ocak-Kasım döneminde %103,6 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda %86,4 iken taşkömüründe %2,7 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Kasım ayında taşkömürü teslimatının %50,1’i termik santrallere, %12,8’i kok tesislerine, %13,6’sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının %78,8’i termik santrallere ve %13,2’si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat %94,0 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

AÇIKLAMALAR

(1) Linyit kömürü miktarına asfaltit kömürü de dahil edilmiştir.
(2) Bir katı yakıtın teslimatının, satılabilir üretimle karşılanabilen kısmının oranını göstermektedir.
Üretimin teslimatları karşılama oranı = (satılabilir üretim miktarı / teslimat miktarı)*100


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye de 436 araştırmacı, aşı ve ilaç geliştirme odaklı 17 proje yürütülüyor
Sonraki İçerikKapasite raporu ihraç kayıtlı teslimlerden sonra alınırsa tecil-terkin işlemi yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz