Ana Sayfa Muhasebe Limited ve Anonim şirketlerde kapanış ve açılış tasdiyi yapılması gereken defterler nelerdir?

Limited ve Anonim şirketlerde kapanış ve açılış tasdiyi yapılması gereken defterler nelerdir?

675
0

Limited şirketlerde genel kurul toplantı ve müzakere defterlerini kapanış ve ara tasdik yaptırmak zorunda mıyız? Müdürler kurulu karar defteri yaptırmanın yasal zorunluluğu var mı? Müdürler kurulu karar defteri yerine genel kurul toplantı ve müzakere defterini kullanabilir miyiz? Anonim şirketlerde yönetim kurulu karar defteri kapatılıp ara tasdik yaptırmamız gerekiyor mu?

Genel kurul toplantı ve müzakere defterlerini için kapanış ve ara tasdike gerek yok Sayfa bitene kadar kullanılır. Limited şirketler tarafından tutulmakta olan Müdürler Kurulu Karar Defterinin kapanış tasdikinin de izleyen yıl ilk ayın sonuna kadar yapılması zorunludur. Ancak; Limited şirketlerin, müdürler kurulu karar defteri tutmaları zorunlu değildir, bu nedenle geçmiş yılda kullanılmış olan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdiki yapıldıktan sonra, tekrar açılış tasdikinin yapılmaması tavsiye olunur.

Limited Şirketlerde müdürler kurulu karar defteri tutulması zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda müdürler ortaklık yönetimiyle ilgili olarak aldıkları kararları, genel kurul toplantı ve müzakere defterine kaydederler.

Anonim şirketlerde karar defteri önce kapanış, sonra ara tasdik yaptırılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa Çalışma Ödeneği Bilgi, Soru-Cevap ve Başvuru Formları
Sonraki İçerikVergi daireleri yaptıkları denetimlerde personellerin sigortalı olup olmadığını sorgulayabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz