Ana Sayfa Muhasebe Limited Şirketten aldığımız ticari aracın faturasını %1 KDV’li düzenlediler. Doğru mu?

Limited Şirketten aldığımız ticari aracın faturasını %1 KDV’li düzenlediler. Doğru mu?

1283
0

Sayın yetkili araç kiralama ve personel taşıma işi ile iştigal eden tüzel kişi mükellefin aktifine %1 kdv oranı ile kayıt altına aldığı ticari veya binek motorlu araçların (motorlu taşıtın alındığı mükellef ltd.şti. olup iş konusu insan kaynakları yönetimi ve danışmanlık hizmeti yapmaktadır. Firma araç satışında kdv oranını %1 olarak uygulamıştır ) söz konusu %1 kdv oranı ile satın alınan motorlu aracın satışında kdv oranı nedir? Satışı yapan mükellefin uyguladığı %1 kdv oranı doğrumudur? Alım ve satımların tamamı Aralık-2018 döneminde yapılmıştır.
(20.12.2018)

Satıcının uyguladığı KDV oranı (% 1) doğrudur. Söz konusu araçlar 31/12/2018 e kadar satılırsa hesaplanacak KDV oranı % 1’dir.

 

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Vergi indirimi geldi – Ticari Araç KDV’si %1 oldu – Binek Oto ÖTV’si 15 Puan indi – Beyaz Eşya ÖTV sıfırlandı… – 31 Ekim 2018

 

İş makinası ticari araç kabul edilir mi? Satış KDV oranı nedir?

 

Ticari araçların satışında KDV oranı 31.12.2018 tarihine kadar nedir?

 

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2018 yılında %1 kdv ile alınan ticari araçların 2019 yılında satılması durumunda kdv oranı nedir?

 

 

 

 

Önceki İçerikDefter Beyan Sistemi Duyuruları
Sonraki İçerikAQUAMAN Türkçe Fragman (2018)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz