Ana Sayfa TTK Limited Şirkette Temsil Ne Şekilde Yapılır?

    Limited Şirkette Temsil Ne Şekilde Yapılır?

    3102
    0

    Limited şirketlerde, şirket sözleşmesinde belirtilmek suretiyle şirketin yönetim ve temsili, en az bir ortağın şirketi yönetim hakkının ve temsil yetkisinin bulunması koşuluyla,
    1- Müdür sıfatını taşıyan bir veya birden fazla ortağa,
    2- Tüm ortaklara,
    3- Üçüncü kişilere
    verilebilir.

    ***Anonim şirketlerde yönetim kurulu için olduğu gibi limited şirketlerde de şirket müdürleri için benzer mahiyette devredilemez/vazgeçilemez görev ve yetkileri bulunmaktadır.

    ***Limited şirket müdürlerinin temsil yetkilerinin kapsamı, sınırlandırılması, imza yetkilerinin belirlenmesi, imza şekli, tescil ve ilan konularında, anonim şirketin ilgili hükümleri kıyasen uygulanır.

    ***Limited şirketlerde ortak müdürlerin dışındaki sınırlı yetkililere hem sınırlı hem de sınırsız yetki verilmesine ilişkin kararların tescili yapılmamaktadır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYazar Kasa (Ökc) Günlük (Z) Raporlarını Gönderme Tercihinin Gib’na Bildirim Süresi
    Sonraki İçerikDönemsel Getirilerde Tevkifat Matrahı Nasıl Hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz