Ana Sayfa Mevzuat Limited şirketlerde hisse devri işlemleri nasıl yapılır?

Limited şirketlerde hisse devri işlemleri nasıl yapılır?

Limited şirketlerde hisse devri işlemleri nasıl yapılır?

1024
0

Yabancı hisse senetleri yurda 2013 senesinde getirilmiş. Şu an bir bankada durmakta. Bu hisseleri bir derneğe bağış olarak verilmek istenmektedir Veraset ve İntikal Vergisi konusuna girer mi?

Dernek VİV 3. madde kapsamında sayılan dernek ise Veraset ve İntikal Vergisine tabi olmaz.

Limited şirketinin hisselerinin yüzde 51’ini başka bir limited şirkete devir işlemi yapılacak.

İşlemi daha önce yapmadığımdan dolayı yanlış bir işlem yapmamak izlenmesi gereken yol hakkında bilgi alabilir miyim?

Limited şirketlerde hisse devri noter huzurunda yapılır, pay defterine işlenir ve sonrasında bu devir genel kurulda kabul edilir. Devir sözleşmesi ve karar tarihi aynı gün alınabilir.

Bu genel kurul kararının tescili zorunludur. Karar örnekleri ve işlemlerde gerekli evrak ilgili sicil müdürlüğünün web sayfasında yer almaktadır.

Tüzel kişi müdür seçilmesi halinde bir gerçek kişi temsilcisi de belirlenmiş olmalı ve genel kurulda yazılmalı, ayrıca müdür olacak tüzel kişinin de gerçek kişiyi belirlediği organ kararının olması gerekir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSerbest Muhasebeci Mali Müşavirlere TÜBİTAK Proje Harcamaları Değerlendirme Raporu Düzenleme Yetkisi Verildi
Sonraki İçerikTurizm yatırım teşvik belgesi olanlar belediye işyeri açma çalıştırma ruhsatı harcından muaf mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz