Ana Sayfa Muhasebe Limited şirketlerde geçmiş tarihli müdür ataması yapabilir miyiz?

Limited şirketlerde geçmiş tarihli müdür ataması yapabilir miyiz?

1139
0

Tek ortaklı ve ortağın müdür olduğu Limited şirkette, müdürün görev süresi 2018 Kasım ayında bitmiş ve bunu yeni fark ettim.  Şimdi “görev süresinin bittiği tarihten itibaren 20 yıllık bir müdür seçimi kararı alabilir miyiz?

Geçmişe dönük tarihle kararın alınması doğru olmayacaktır. Ancak bugün alınan bir karar ile yeniden belirleyeceğiniz süre kadar atama yaparak temsil yetkisi verilebilir, süresi dolmuş olsa da sorumlulukları yenisi seçilinceye kadar devam edeceğinden bir olumsuzluk bulunmamaktadır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

LTD. ŞTİ. Müdürleri Kim Tarafından Görevden Alınabilir?

 

Şirket kuruluşunda müdür olarak atanan yabancı ortak için çalışma izni alınmasına gerek var mıdır?

 

Limited Şirketlerin, Müdürler Kurulu Karar Defteri Tutması Zorunlu mudur?

 

 

Önceki İçerikHaftalık Para ve Banka İstatistikleri – Mart 2019
Sonraki İçerikİstisna kapsamında aldığımız aracı sattığımızda KDV uygulayacak mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz