Ana Sayfa SGK Limited şirketlerde dışarıdan atanan müdür emekli olursa işten çıkışı yapılmalı mıdır?

    Limited şirketlerde dışarıdan atanan müdür emekli olursa işten çıkışı yapılmalı mıdır?

    Şirket ortaklarının sigortalılığı

    1166
    0

    Limited şirket müdürler, şirkette sigortalı çalışan ve bir müdür de ortaklardan biridir. Sigortalı müdürün emeklilik günleri doldu. İşten çıkışı yapılırsa müdürlüğü devam eder mi? Ortak olan müdüre huzur hakkı ödeyebilir miyiz?

    Eğer işe devam etmeyecek ve de müdürlük sıfatı devam etmeyecek ise SGK’dan çıkışını yapmanız gerekir. Ancak fiili çalışmaya devam edecekse emekli olarak da müdür olarak çalışmaya devam edebilir. 

    193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 61’inci maddesine göre huzur hakkı ödemeleri de ücret kapsamında gelir vergisi tevkifatına vergiye tabi bulunmaktadır. 

    Aynı maddede; yönetim ve denetim kurulları başkanı ve üyeleriyle tasfiye memurlarına bu sıfatları dolayısıyla ödenen veya sağlanan para, ayın ve menfaatlerin de ücret olarak vergilendirileceği hüküm altına alınmıştır.


    BENZER İÇERİKLER

    Şirket ortağının çocukları için yapmış olduğu eğitim harcamaları gider olarak kullanılır mı?

    Emekli şirket ortaklarının emekli maaşından kesinti yapılır mı?

    Yönetim kurulu üyesi olmayan anonim şirket hissedarları şirketlerinde 4a SGK’lı olarak çalışabilir mi?

    Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri 4/1-b sigortalılık kapsamında mıdır?


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşçi işsizlik maaşı alabilmek için son 120 gün aynı iş yerinde sigortalı olmak zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikKonut Yapı Kooperatiflerinin Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi karşısındaki durumu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz