Ana Sayfa Mevzuat Limited şirketler tür değişikliğine giderek gerçek kişi olabilir mi?

Limited şirketler tür değişikliğine giderek gerçek kişi olabilir mi?

575
0

Bağımlı çalışan meslek mensubu sermayenin ödendiğine dair rapor düzenleyebilir mi?

Mesleki kanuna göre sakıncasının olmadığı değerlendirilmektedir.

Tek yabancı ortağın olduğu ve müdürün de bu yabancı ortağın olduğu bir limited şirket var. Şahıs işletmesine dönüştürülüp kapatılmak isteniyor. Öncelikle bu duruma ilişkin kararlar vekaleten imzalanabilir mi?

Tek paylı limited şirketin tür değişikliği ile fert firmaya dönüşebilir.

Alınacak genel kurul vekaleten imza edilebilir, vekaletin noterden düzenlenmiş olması aranmaktadır.

Fert firma tescilinde düzenlenecek olan tescil talepnamesi için şahsın kendisi ilgili Ticaret Sicili Müdürlüğüne huzurda imza için müdürlüğe gitmesi gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİstanbul İhracatçı Birlikleri yılın ilk sekiz ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla ihracatını %3.7 oranında artırdı
Sonraki İçerikEuro Bölgesinde işgücü maliyetlerinde yıllık %4,2 artış oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz