Ana Sayfa Vergi Limited şirketin tek ortağının vefat etmesi durumunda tüzel kişilik sonlanır mı?

    Limited şirketin tek ortağının vefat etmesi durumunda tüzel kişilik sonlanır mı?

    464
    0
    Vefat eden limited şirketi sahibi adına veraset ilamı çıkmadan vergi dairesi ve SGK şifreleri ile işlem yapılabilir mi? 

    Limited şirketin ortağının vefat etmesi ile Tüzel kişilik ortadan kalkmaz. 

    Mirasçılar şirketin devamına karar vermeleri halinde şirketin yeni ortakları mirasçılar olur ve şirket devam eder. Şirket işlemlerine devam edebilirsiniz.


    3568 sayılı Kanuna ilişkin 37 seri no.lu Tebliğ gereği yapılan hesaplamaya göre
    AKTİF TOPLAMI (12.151.000 x 1,0911=) 13.258.000 TL ve NET SATIŞLARI (24.295.000 x 1,0911=) 26.508.000 TL’yi aşmayan Kurumlar vergisi mükellefleri ile Ticarî, ziraî ve mesleki kazançları dolayısıyla gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, 2021 yılı kurumlar vergisi veya gelir vergisi beyannamelerini, muhtasar beyannamelerini ve KDV beyannamelerini bir SM veya SMMM’ye imzalatmak mecburiyetindedirler. Bu hadlerden herhangi birini aşanlar beyanname imzalatmaya mecbur değildirler. Bunlar isterlerse YMM’lere tam tasdik yaptırabilirler.” Bu durumda bir şirket bu tutarları aşmışsa ve beyanını YMM tasdiki de yaptırmadan kendisi GİB’den alacağı şifre ile gönderebilir mi?

    Bahsettiğiniz mükellefler şartları uygun ise; VD şifre alarak beyannamelerini kendileri gönderebilirler. Meslek mensubu olarak Türmob e-birlik sisteminden danışmanlık sözleşmesi yapabilirsiniz. 

    Alınan bedel için e-smm düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDeri üzerine, özel bıçaklarla işleme ve bitkisel boyalarla yapılan Karagöz tasvirleri faaliyeti vergiden muaf mıdır?
    Sonraki İçerikKasım sonu itibarıyla kısa vadeli dış borç stoku 2019 yıl sonuna göre % 9,5 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz