Ana Sayfa SGK Limited şirket tasfiyeye girdiğinde ortakların Bağ-Kur kaydı ne zaman kapanır?

    Limited şirket tasfiyeye girdiğinde ortakların Bağ-Kur kaydı ne zaman kapanır?

    3654
    0
    Limited şirketin tasfiye kararı 05.01.2021 tarihinde alındı, 18.01.2021 tarihinde tescil oldu. Biz 4/b çıkış bildirgesinin verilmesi gereken 10 günlük süreyi atladık. Tasfiye süresi içinde herhangi bir tarihte 4/b işten çıkış bildirgesini düzenleyip, 10 gün içinde SGK’ya verirsek usule uygun olur mu? 

    Şirketin tasfiyesine ortaklar kurulu tarafından karar verilmesi durumunda, şirket ortaklarının sigortalılıkları; şirket ortağının talebi halinde tasfiyenin başlanmasına karar verildiği tarihte, şirket ortağının talebinin olmaması halinde ise tasfiyenin sonuçlandığına ilişkin tasfiye kurulu kararının ticaret sicil memurluğuna tescil edildiği tarihte sona erer. Bu tarihler sigortalılarca ve ticaret sicil memurluklarınca on gün içinde işten ayrılış bildirgesiyle SGK’ya bildirilir.


    SGK ve Bağ- Kur yapılandırma kapsamında kişi SGK prim günü tamamlamış yaştan emekliliğini beklemektedir. Ancak daha önceki yıllarda birkaç aylık müteahhitlik ile ilgili bağ kur girişi olmuştur. Kişi bu bağ kur borcunu 7256 ile yapılandırdı. Şubat 28 de ödemesini yapacak eğer ki kişi bu yapılandırmayı ödemezse sadece bağ kur kaydı mı siliniyor? 

    Ödemez ise o dönemler için bağ kur borcu silinir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyerinin kapanması nedeniyle personel çıkışları hangi kod ile yapılmalıdır?
    Sonraki İçerikNevi değişikliklerinde SGK teşvikleri devam eder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz