Ana Sayfa Muhasebe Limited Şirket ortağı maaş almadan şirkette çalışabilir mi?

Limited Şirket ortağı maaş almadan şirkette çalışabilir mi?

1441
0

Limited Şirket ortağı maaş almadan şirkette çalışabilir mi?

KONU

Limited Şirket müdürünün sigortalılığı hak.

SORU

Limited şirkette emekli olan ortak kişi, müdür olarak bordrolu görünüyor. Ekonomik nedenle bordrodan çıkartıp müdür olarak devam edebilir mi? Karar alarak bordrodan çıkartılması sebebiyle ücret ödemeden devam etmesi ile ilgili karar alabilir miyiz? SGK çıkış kodu olarak “22-Diğer nedenleri” seçebilir miyiz?

(15.11.2018 09:53)

CEVAP

Fiili çalışma var ise sigortalılıkta esastır. Limited şirket müdürlerinin sigortalılık statüleri (4/a, 4/b veya 4/c), SGK tarafından, ortağın şirketteki durumuna göre belirlenmektedir. Yani, limited şirketin müdürü olan kişinin aynı zamanda şirkete ortaklığı da var ise, 4/b sigortalısı (eski adıyla Bağ-Kur) sayılmaktadır. Limited şirketin müdürünün şirkette ortaklığı yoksa şirkette hizmet akdi ile çalıştığı kabul edilerek 4/a sigortalısı kabul edilmektedir.


Kaynak:ISMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ticari faaliyeti olan kişi malulen emekli olursa ticari faaliyeti devam eder mi?

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan yardımlar nelerdir?

SGK Emekli aylığı hesabına esas parametreler nelerdir?

SSK İşten Çıkış ve Bağ-Kur Kapama İşlemleri

Limited Şirket Ortağına Ödenen Komisyon Tutarı Kurum Kazancına Dâhil Edilir mi?

 

Önceki İçerikİstirahat raporlarının kuruma bildirilmemesi halinde ceza öncesinde uyarı bildirimi geliyor mu?
Sonraki İçerikAçık Artırmaya Herkes Katılamaz!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz