Ana Sayfa Muhasebe Limited şirket ortağı hisselerini devir ettikten sonra şirket borçlarından sorumlu mudur?

Limited şirket ortağı hisselerini devir ettikten sonra şirket borçlarından sorumlu mudur?

2184
0
Limited şirket ortağı hisselerini devir ettikten sonra şirket borçlarından sorumlu mudur?

Limited Şirketlerde hisse devri aktif ve pasif ile yapılmaktadır. Hisseyi devir alan kişiler firmayı borcu ve alacağı ile devir almaktadır. Size sorum, hisse devri gerçekleştikten sonra hisseyi devir eden eski ortaklar borçlardan sorumlu mudur?
Yeni ortaklar, eski ortakların kendi şahsi (ortaklar cari) şirkete olan borçlarını kabul etmiş sayılır mı? Hisse devri gerçekleştikten sonra, firmanın yeni ortakları bu borcu talep edebilir mi?

Ortağın hisselerini devir edip ayrılmaları ile sorumlulukları iki yıl boyunca devam etmektedir.
Bu bağlamada ebetteki ayrılan ortakların özellikle kamu borçlarından mesuliyetleri devam eder. Hukuki yaptırım dava konusu olması halinde tarafların delil ve savunmaları ışığında yargı kararını vereceği için bir yorum yapma imkânımız bulunmamaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Limited şirketin ortağı hissesini devir ettikten sonraki borçlardan sorumlu mudur?

İvazsız olarak miras yoluyla kalan şirket hisselerini alan kişi her hangi bir beyanname verecek midir?

İki yıllık ortaklık tüm hisselerin devri ile sona erebilir mi?

 

 

Önceki İçerikAylık Fiyat Gelişmeleri – Haziran 2019
Sonraki İçerikRosetta Taşı (Reşid Taşı) (Bilgisayar Bilimi / Bilgi Kuramına Yolculuk)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz