Ana Sayfa Muhasebe Limited Şirket müdürünün vergi borcuna karşı sorumluluğu nedir?

Limited Şirket müdürünün vergi borcuna karşı sorumluluğu nedir?

858
0

 3 ortaklı bir Ltd şirkette ortaklardan 3’ü de müdür. Şirkette hem ortak hem müdür olan 1 ortak müdürlükten istifa ettikten sonra müdür olduğu dönemdeki amme alacakları ve şirket borçlarına karşı sorumluluğu nedir?

 

Şirketin basiretli tacir gibi yönetme görevi müdürlere aittir, görevden ayrılmış olsa dahi kendi dönemindeki sorumlulukları aynen devam edeceği değerlendirilmektedir, Amme alacağından dolayı kurumlar öncelik müdürlerin sonrada ortakların şirketteki paylarına tedbir haciz gibi önleyici tedbirlere başvurabilmektedir,

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Limited Şirket ortaklığından ayrılan kişinin önceki kamu borçlarına karşı sorumluluğu hissesi oranında mıdır?

 

 

Emekli şirket ortağına yapılan huzur hakkı ödemesinden SGK primi kesilir mi?

 

 

 

Tutuklu olan şirket ortağının Bağ-kur’u devam eder mi?

 

 

Önceki İçerikVirgin Galactic uzaya çıkıyor!
Sonraki İçerikVakıfbank’tan kredi faizlerine indirim!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz