Ana Sayfa Çalışma Hayatı Liderlik ve Kişisel Gelişim İçin Özel Egzersiz

    Liderlik ve Kişisel Gelişim İçin Özel Egzersiz

    1578
    0

    “Center for Positive Organizations”da geliştirilen kişisel gelişim ve liderlik egzersizi RBSE, yani “En İyi Benliğinizi Yansıtma Egzersizi” anlamına gelen “Reflected Best Self Exercise” sonrasında katılımcıların problem çözme konusunda daha başarılı oldukları ve stresle daha rahat baş ettikleri, daha olumlu ve güçlü bir yaklaşım sergiledikleri gözlemlendi.

    RBSE yani En İyi Benliğinizi Yansıtma Egzersizi anlamına gelen “Reflected Best Self Exercise” diğer liderlik geliştirme yöntemlerine kıyasla farklı bir yaklaşıma sahip.

    Özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

    • Öncelikle, iş arkadaşlarından alınan yorumlara odaklanan geleneksel liderlik egzersizlerine kıyasla, RBSE hikayelerle katılımcının potansiyelini ortaya çıkarıp olumlu katkısını derinlemesine inceliyor.
    • İkinci olarak, kişinin çalıştığı bireylerden yorum almak yerine, bu egzersiz iş arkadaşları, aile ve arkadaşların bireyi en iyi halinde görmesine odaklanıyor.
    • Üçüncüsüyse, bu egzersizin yalnızca güçlü yanlarınızı ortaya çıkarması.

    İnsanlar zaten zaaflarının farkında olduğu için güçlü yanlarına odaklanıyoruz. Hem güçlü hem de zayıf yanlarına odaklanınca, zaaflar daha çok dikkat çekiyor. Bu yüzden dünyaya sunabilecekleri özel yetenekleri görmeleri zorlaşıyor.

    RBSE ile katılımcılar yetersiz oldukları alanlara odaklanmak yerine en iyi yaptıkları şeyleri fark ediyor ve kullanmayı, çevrelerine değer katmayı öğreniyorlar.”

    Kaynak: positiveorgs.bus.umich.edu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMBTI Karakter Analizine Göre İdeal Kariyer Seçimi
    Sonraki İçerikDoğum Borçlanması İçin Şartlar Nelerdir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz