Ana Sayfa Ülkeler Kuzey Irak’ta Parlamento seçimleri: Katılım düşük, seçmen umutsuz

Kuzey Irak’ta Parlamento seçimleri: Katılım düşük, seçmen umutsuz

654
0
Kuzey Irak’ta Parlamento seçimleri: Katılım düşük, seçmen umutsuz

Parlamento seçimleri için sandık başına giden Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) seçim sonuçlarını tanımayacağını açıkladı.

Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe kentlerinde yerel saatle 08.00’de başlayıp 18.00’de sona eren oy verme işleminden sonra KYB Politbüro Sorumlusu Sadi Ahmed Pire partinin internet istesinde yer alan açıklamasında, seçime hile ve şaibeler karıştırıldığını ayrıca katılımın düşük olduğunu gerekçe göstererek parti olarak sonuçlar kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Sadi’nin bu açıklamalarından hemen sonra partinin resmi internet sitesi PUK Media’ya konuşan KYB Politbüro Üyesi ve IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, seçim sonuçlarını kabul etmek veya reddetmek için henüz çok erken olduğunu belirtti.

Talabani, IKBY Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu’nun şeffaf, tarafsız bir karar almasının kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Sadi’nin erken yapmış olduğu açıklama ise kısa bir süre sonra parti sitesinden kaldırıldı.

Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi, Kürdistan İslami Birlik Partisi, Goran (Değişim) Hareketi ve İslami Toplum Partisi ise Süleymaniye’nin Koysancak ilçesinde KYB’yi seçimlere hile ve şaibe karıştırmak suçlayan ortak bir açıklama yayınladı.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karen Audit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikGezginci Robot “Curiosity” Mars’a İniş Yaptı! (NASA / Evreni Keşfetmek)
Sonraki İçerikSabit, Değişken ve Marjinal Maliyet (Ekonomi ve Finans) (Mikroekonomi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz