Ana Sayfa Ülkeler Kuşbakışı Türkiye

Kuşbakışı Türkiye

1068
0

Kuşbakışı Türkiye

Türkiye, son on senede vatandaşlarının hayat kalitesini artırma konusunda bir hayli yol kat etmiş bir ülkedir. Yaşam Standardını artırmada diğer ülkeler arasında da önemli bir yerdedir. Gelir ve refah düzeyi, sağlık hizmetleri, sosyal imkanlar, eğitim ve istihdam olanakları ile ruh sağlığı ve çevre temizliği gibi konularda son on senede diğer ülkeler arasından sıyrılmıştır.

Mutluluğu satın alamasa da para, iyi bir hayat standardının olmazsa olmazıdır. Türkiye’de kişi başına düşen net gelir, 30.563 Amerikan Doları ile  Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü üye ülkelerinin ortalamasından düşüktür. 

İstihdam açısından ise, Türkiye’de  15 ile 64 yaş arası kişilerin %51 maaşlı çalışandır. bu oran %67 ile Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü üye ülkelerinin ortalamasından düşüktür.

Türkiye’de kadınları % 31,
erkeklerin ise %70’i maaşlı çalışmaktadır.

Türkiye’de çalışan nüfusun %34’ü çok uzun saatler çalışmaktadır. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü üye ülkelerinin ortalamasında ise bu oran %13’tür. 

Türkiye’de eğitim ve yeteneklerin geliştirilmesi iş bulmada çok önemlidir. Türkiye’de 25-64 yaş arası gençlerin %39’u lise eğitimini tamamlamıştır ancak Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü üye ülkelerinin ortalamasında bu oran %74’tür. 

Öte yandan, sağlık ve ortalama yaşam süresi istatistiklerine göre Türkiye’de  yaşam beklentisi ortalama bir insan için 78 yıldır. Kadınlar için bu oran 81 yıl iken erkekler için ise 75 yıldır.

_______________________________________________________________________

Kaynak: OECD
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikHane-halkı tasarruflarının vergilendirilmesi
Sonraki İçerikHollanda Ekonomisi Her Zamankinden Daha Güçlü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz