Ana Sayfa Vergi Kurye faaliyetinde bulunacak gerçek kişinin vergi açılışı esnasında taşıtının olması gerekir mi?

    Kurye faaliyetinde bulunacak gerçek kişinin vergi açılışı esnasında taşıtının olması gerekir mi?

    1907
    0

    Bir kişi X firmasına çalışacaktır. Motor kurye faaliyeti gösterecektir. Vergi dairesi bu tip mükelleflerde motor veya araç olma zorunluluğu talep ediyor. X firması kendisine ait motor ile kargolarının taşınmasını ve vergi mükellefiyeti açılıp yaptığı iş karşılığı fatura kesmesini mükellefimizden talep ediyor. Vergi mükellefi olacak gerçek kişi üstüne herhangi bir motor veya araç olmadan xxx firmasına ait araçla bu işi yapıp fatura kesebilir mi? 

    Kurye, Kargo ve taşıma işi yapmak için Mükellefin Motosiklet veya taşıt alma zorunluluğu olmaz. 

    Taşıt veya motor kiralık olabilir, taşımayı yaptıracak firma adına olabilir. 

    VD mükellefiyetini tesis de sorun olmayacağı görüşündeyiz. 

    Bürokratik işlemler konusunda VD ile görüşünüz.

     213 – VERGİ USUL KANUNU

    Tüccarlarda İşe Başlamanın Belirtileri

    Madde 154

    Tüccarlar için aşağıdaki hallerden her hangi biri “İşe başlama” yı gösterir:

    1. Bir iş yeri açmak (İş yeri açmaktan maksat, belli bir yerde bilfiil ticari veya sınai faaliyete geçmek demektir. Bir yerin ne maksatla olursa olsun sadece tutulmuş olması veya içinde tertibat ve tesisat yapılmakta bulunması iş yerinin açıldığını göstermez),

    2. İş yeri açılmamış olsa bile ticaret siciline veya mesleki bir teşekküle kaydolunmak,

    3. Kazançları (4369 sayılı Kanunun 81/A-4 üncü maddesiyle değiştirilen ibare) basit usulde  tespit edilen tüccarlar için işle bilfiil uğraşmaya başlamak.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir günlük istirahat raporlarının SGK sisteminden onaylanması zorunlu mudur?
    Sonraki İçerikHisse değişiklikleri gerçek faydalanıcı bildirimi ile vergi dairesine bildirilmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz