Ana Sayfa Vergi Kurumlar vergisinden muaf hastaneden aldığımız sağlık faturasını kira geliri beyannamesinde indirim konusu...

Kurumlar vergisinden muaf hastaneden aldığımız sağlık faturasını kira geliri beyannamesinde indirim konusu yapabilir miyim?

648
0
Kurumlar vergisinden muaf hastaneden aldığımız sağlık faturasını kira geliri beyannamesinde indirim konusu yapabilir miyim?


Özel bir hastanede ameliyat oldum. Faturanın üzerinde KDV ve KURUMLAR vergisinden muaftır ibaresi yazıyor.
Bu sağlık giderini kira geliri beyanımdan indirebilir miyim
?

İndirim yapamazsınız.
Faturayı düzenleyen GV veya KV mükellefi olacaktır. GVK.89/2. maddesi aşağıdadır.

89/2.Beyan edilen gelirin % 10’unu aşmaması, Türkiye’de yapılması ve GELİR veya KURUMLAR vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları mükerrer 121 inci madde çerçevesinde eğitim ve sağlık harcamaları nedeniyle vergi indiriminden yararlanan ücretliler, aynı harcamalarını bu hükümden yararlanarak matrahlarından indiremezler.

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Gerçek kişiler kira geliri beyannamesinde konut kira geliri istisnasından ne zaman faydalanamazlar?

Tapusu anneme ait gayrimenkulden elde ettiğim kira gelirini ben beyan edebilir miyim?

Elde ettiğim araç kira geliri için gelir vergisi beyanı verecek miyim?

 

Önceki İçerikGazeteciler ne kadar sürede kıdem tazminatına hak kazanırlar?
Sonraki İçerikOsmanlı, Safevi ve Babür İmparatorlukları (Dünya Tarihi) (Sanat ve Sosyal Bilimler)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz