Ana Sayfa Vergi Kurumlar Vergisi Mükelleflerinin Tutmak Zorunda Oldukları Defterler Hangileridir?

    Kurumlar Vergisi Mükelleflerinin Tutmak Zorunda Oldukları Defterler Hangileridir?

    2143
    0

    Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin;
    Anonim Şirketler Ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirketler:

    a) Yevmiye Defteri
    b) Defteri Kebir
    c) Envanter Defteri
    d) Yönetim Kurulu Karar Defteri
    e) Pay Defteri
    f) Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri

    • Mevcut durumda kullanılmakta olan, pay defteri ile genel learn-528391kurul toplantı ve müzakere defteri yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla ve bu Tebliğde belirtilen bilgilerden eksik olanların yazılması suretiyle açılış onayı yapılmaksızın kullanılmaya devam edilebilir. (Ticari defter tebliği Geçici Madde -3/1)

    Limited Şirketler:

    a) Yevmiye Defteri
    b) Defteri Kebir
    c) Envanter Defteri
    d) Pay Defteri
    e) Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri

    • Limited şirketlerde halen kullanılmakta olan ortaklar kurulu
      karar defterlerinde yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla, genel kurul toplantı ve müzakere defteri olarak kullanılmaya devam olunabilir. (Ticari Defter Tebliği Geçici Madde -3/2)
    • Mevcut durumda kullanılmakta olan, pay defteri ile genel kurul toplantı ve müzakere defteri yeterli yaprakları bulunmak kaydıyla ve bu Tebliğde belirtilen bilgilerden eksik olanların yazılması suretiyle açılış onayı yapılmaksızın kullanılmaya devam edilebilir. (Ticari defter tebliği Geçici Madde-3/1)

    E-Defter tutan mükellefler, Yevmiye ve Defteri Kebir Defterleri dışında, tutmak zorunda oldukları defteri kağıt ortamında tasdik ettirmek ve tutmak zorundadır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAlper UYAR
    Sonraki İçerikKıdem Tazminatı Tavanı – 2017

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz