Ana Sayfa Vergi Kurumlar vergisi mükellefleri aktifine kayıtlı arsa satışlarında düzenleyecekleri faturada KDV hesaplamalı mıdır?

    Kurumlar vergisi mükellefleri aktifine kayıtlı arsa satışlarında düzenleyecekleri faturada KDV hesaplamalı mıdır?

    İkinci el ticari araçların satışında KDV oranı nedir?

    517
    0
    Tekstil firmamız 2020 yılında KDV’siz aldığı arsayı 2021 de satarsa KDV’siz satma ihtimali var mıdır?

    Aktifte kayıtlı olan gayrimenkullerin satışından KDV istisnası için gayrimenkul İKİ TAM yıl aktifte kalması gerekir. Tekstil firmasına ayrıcalık yok. Hiç bir iş koluna ayrıcalık olmaz.

    Yaklaşık 10 yıldır işletme kayıtlarında bulunan bir Vito minibüsü satarken kdv oranını % kaç almalıyız?

    % 18 oranında KDV uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçmiş yıl karlarının tamamının dağıtımını en erken ne zaman yapabiliriz?
    Sonraki İçerikHallerde ödenen rüsum ücreti malın maliyetine eklenebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz