Ana Sayfa Basından Kurumlar Vergisi İndirimi İçin Stratejik Sektörlere Öncelik Verilecek!!!

Kurumlar Vergisi İndirimi İçin Stratejik Sektörlere Öncelik Verilecek!!!

1471
0

Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye ekonomisi için kritik sektörlerde Kurumlar Vergisi İndirimi çalışmalarının devam ettiğini ve özellikle stratejik sektörlerde oran düzenlemesi olabileceğini ifade etti. Ağbal, ayrıca kira vergilendirme sisteminde %25 olan götürü gider oranının %15 düşürebileceklerini ifade ederken, reel sektör yatırımını gelmesini sağlayacak şekilde kurumlar vergisi oranlarında indirim çalışmalarını da değerlendirdiklerini açıkladı.

Bakan Ağbal yatırım teşvikine bağlı olmaksızın Türkiye’de yatırım yapmış ve tamamlamış firmaların olduğunu bunun bir nevi kritik sektörlerde üretim yapanlara teşvik niteliğinde olduğunu söyledi. Ayrıca önemli faktörün ileri teknoloji seviyesinde üretim yapan şirketler, ithal ikamesi sağlayan yerli üretimin artırılmasının önemini vurgulayan Bakan, enerji, savunma-güvenlik, sağlık sektörü gibi stratejik sektörlerin olduğunu ifade etti.

Kurumlar vergisi indiriminde KOBİ’ler için açıklamalarda bulunan Bakan, ülkemizde kayıt dışı oranının %25-30 civarında olduğunu, bunun da %15-20’lere çekilmesi gerektiğini söyledi. Maliye Bakanı ayrıca önceliklerinin Türkiye’ye yatırım çekecek stratejik sektörlerde ve stratejik alanlarda vergi indiriminin konuşularak seçici olmak zorunda olduklarını ifade etti.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikA.Ş.lerde Hangi Hallerde Genel Kurul Kararlarının İptali İçin Dava Açılabilir?
Sonraki İçerikA.Ş. Yönetim Kurulunun Genel Kurul Kararı İptal Davası Hakkındaki Paylaşabileceği Bilgiler Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz