Ana Sayfa Vergi - Pratik Bilgiler Kurumlar vergisi beyannamesinin yabancı para pozisyonu bildirim ekinde TL olarak takip edilen...

Kurumlar vergisi beyannamesinin yabancı para pozisyonu bildirim ekinde TL olarak takip edilen cari hesaplarda bildirilmeli midir?

1279
0

Kargo taşımacılık şirketi, firmamıza KDV’siz dövizli fatura düzenlemektedir. Ödemesini TL olarak takip edip faturada belirtilen TL ile ödeme yapıyoruz. Karşı tarafta TL olarak bakiyeyi takip ediyor. Firmaya 2019 sonunda bakiyemiz görünüyor. Kurumlar beyannamesi düzenlerken yabancı para pozisyonu kısmı doldurulması gerekir mi?

Dövizli borç yoksa ilgili bölüm doldurulmaz.

2019 yılında kurulan limited şirketimizin ortağı sermaye taahhüt ödemesi yaparken fazla ödeme yapmıştır. Bu durumda 501 hesap ters bakiye veriyor. Kurumlar vergisi yaparken bu hesabı nasıl bildirmeliyiz?

31.12.2019 Tarihinde fazla yapılan ödeme ortağa iade edilerek terslik düzelir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBinek otomobillere ait KKEG olarak kaydedilen KDV’leri geçici vergi beyannamesinin hangi satırında göstermeliyiz?
Sonraki İçerik2020 Mart ayına ait defter beratının gönderimini ne zamana kadar yapabilirim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz