Ana Sayfa Vergi Kurumlar vergisi beyannamesine hangi tarihli bilgiler baz alınarak bilgi girişi yapılmalıdır?

Kurumlar vergisi beyannamesine hangi tarihli bilgiler baz alınarak bilgi girişi yapılmalıdır?

608
0

2019 yılında şirketin 2 ortağı vardı Mart ayında devir oldu 1’e düştü. Kurumlar vergisi beyannamesinin ek bölümünde kurum ortak bölümünde geçen senekte 2 ortağı mı yoksa güncel durumu mu yazacağız? Aynı şekilde geçen sene şubemiz vardı mart ayında kapandı ve şu anda şubemiz yoktur. Şube bilgilerini nasıl dolduracağız?

31.12.2019 tarihindeki ortaklar yazılır. 2019 da şube varsa yazılır.

Beyannamede 31.12.2019 kayıtları ve bilgileri yer alır.

2019 yılı kurumlar vergisi beyanında 51.899,30 TL iadesi gereken geçici vergi bulunmaktadır.

Bu iadeyi nasıl talep edebiliriz?

Mahsup veya nakden iade için GİB internet VD bölümünden Gelir/Kurumlar Vergisi İade Talebi Giriş (GEKSIS) sisteminden yapılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye son dönemde kara sahalarında yaptığı keşiflerle toplam 58 milyon varillik yeni rezerv elde etti
Sonraki İçerikAB Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında 3 Milyon Avro bütçeli “Best For Energy” projesi Temmuz ayında başlayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz